Notícies de Rubí

Rubí Forma facilitarà la inserció laboral de veïns i veïnes en situació d’especial vulnerabilitat

Construint vies d’ocupació per a les persones més vulnerables es dirigeix a persones que visquin a Rubí, d’entre 16 i 60 anys que es trobin en situació d’atur o precarietat laboral

El programa contribueix a reduir les desigualtats (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, té en marxa des de mitjans de setembre el Programa Construint vies d’ocupació per a les persones més vulnerables, que preveu l’orientació i l’acompanyament a la inserció de persones en situació de vulnerabilitat. Actualment, hi ha vuit persones en itinerari, cinc de les quals han assolit una contractació mitjançant el programa.

 

Construint vies d’ocupació per a les persones més vulnerables treballa de forma integral i personalitzada tots els aspectes ocupacionals de la persona. Així, contribueix a reduir les desigualtats i influeix en la vessant ocupacional i social de cada usuari per millorar-ne la qualitat de vida. Per acollir-se al programa cal viure a Rubí, tenir entre 16 i 60 anys i estar en situació d’atur o precarietat laboral. 

 

Es prioritzaran persones que no tenen competències TIC, més grans de 45 anys, amb risc d'exclusió social, baix nivell de qualificació formativa, persones aturades de llarga durada i dones en situació de violència masclista, monoparentals o que pateixen qualsevol classe de discriminació pel lloc de procedència i col·lectiu trans* o amb discapacitat no severa.

 

Cadascuna de les persones que participin en aquest programa rebrà accions d’orientació, tutorització i disseny d’itineraris professionals per a la millora de l’ocupabilitat, accions de derivació a formacions per a la millora de les competències digitals i accions d’intermediació i acompanyament a la inserció laboral.

 

El programa Construint  vies  d’ocupació per a les persones més vulnerables  és un programa subvencionat per la Diputació de Barcelona en el marc dels projectes específics per a la dinamització del mercat de treball local del Catàleg de Serveis 2024-2027.

 

 

La ruta ‘De Tapes per Rubí’ inclou 34 propostes gastronòmiques d’establiments locals

Els restauradors i restauradores que se sumen a la ruta oferiran una tapa amb beguda per 4,50 euros tots els dijous del mes novembre

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Comerç, promou ‘De Tapes per Rubí’, una ruta de propostes gastronòmiques en forma de tapa i beguda per 4,50 euros. 34 establiments de restauració de la ciutat s’han sumat a la ruta amb propostes de tapes majoritàriament que es podran tastar tots els dijous del mes de novembre. 

 

La recepta de l’experiència culinària de Rubí sempre surt bé. 

 

A cada tapa hi trobareu un trosset de l’ofici dels nostres restauradors i restauradores, producte de qualitat i amor per la bona cuina. Tot plegat amanit amb l’ingredient estrella: les ganes de compartir una nova ruta de tapes amb els rubinencs i les rubinenques”, explica l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. La proposta reedita també el concurs per triar la millor tapa de la ruta a través de l’APP Rubí Ciutat.

 

Els establiments que formen part de la ruta són: Antic Hostal Del Gall, L'Artesana, La Barra Sant Roc, El Barrio Bar Cafeteria, Cal Paqui's Kebab, Casa Carlitos, Frankfurt Casa Rubí, Frankfurt Catalunya, Cotorras, Dic Bo, El 10 Tango Bar, L'Esquineta Vermuteria, Bar Ferrocarril - Peña Bética de Rubí, El Fogón, La Guitarra, Laró Cafè-Restaurant, Bar El Manantial, El Maset, Miyagi Sushi Shop, New Yorker, L'Onze Restaurant, Bar Restaurant El Paso, La Platea Food & Drinks, La Pruna, Rupit Que Bo!, Bar Sport, St. Patrick's Irish Pub, Sushiteka, Restaurant La Tagliatella, La Tapadera De Rubí, Tibèric, Bar 88, Xeito i La Xerradeta.

 

Les tapes de cada bar i restaurant i els horaris en què es podran tastar les seves propostes gastronòmiques es poden consultar a www.rubi.cat/detapes.


 

L’Ajuntament engega una nova edició de la campanya de recollida de joguines "Encara podem donar molt de joc"

Les donacions es poden fer fins a l’1 de desembre i es faran arribar a les famílies a través de l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV), Càritas Diocesana i La Trocalleria

 

Jemiii, guanyadora de l’última edició de “Rubí té talent”, rebent el premi de mans de l'alcaldessa (foto: Essentia Beyond Music)

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè col·labori amb la campanya Encara podem donar molt de joc! i lliuri aquelles joguines que ja no fa servir per donar-les a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat de cara a les festes de Nadal. Els rubinencs i rubinenques que hi vulguin participar poden portar les joguines ─preferiblement gairebé noves o en molt bon estat─ a la Deixalleria de Cova Solera o a qualsevol punt de la Deixalleria mòbil fins a l’1 de desembre.

 

Les joguines recollides arribaran a les famílies de la ciutat que més ho necessiten a través de l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i a través de Càrites Diocesana de Terrassa. A més, una part també es destinarà al servei de La Trocalleria per tal que les famílies puguin intercanviar aquestes joguines per altres objectes que ja no necessiten.

 

Les escoles Joan Maragall, Rivo Rubeo, Ramon Llull, Ribas i Ca n’Alzamora han organitzat una recollida interna als seus centres durant la propera edició de la Setmana europea de la prevenció de residus, que se celebrarà del 16 al 24 de novembre. 

 

Tot el material que aportin les famílies es lliurarà a la campanya.

 

Quines joguines es poden donar?

 

Per raons sanitàries no s'acceptaran peluixos, ninots amb cabell o roba o altres joguines fetes amb material tèxtil. 

 

Tampoc s'admetran joguines de caire bèl·lic o sexista, que estiguin deteriorades o a les quals els manquin peces.

 

Personal voluntari revisarà cadascuna de les donacions abans del seu lliurament per comprovar que les joguines estiguin completes.

 

Per facilitar aquest procés, no s’acceptaran trencaclosques o joguines amb molts components que no es puguin revisar amb facilitat. En anteriors campanyes s’ha detectat que les famílies sol·liciten especialment joguines rodades per a la primera infància (motos, cotxes... per a nens i nenes d'1 a 5 anys), patinets, bicicletes i jocs de construcció o jocs de taula.

 

Encara podem donar molt de joc! és una proposta solidària impulsada pel Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament de Rubí que, a més de tenir una vessant solidària, evita que recursos que encara tenen vida útil vagin a parar a l’abocador. La campanya s’intensifica al Nadal, però està oberta durant tot l’any.

 

 

Rubí clama en silenci contra la violència masclista

Centenars de persones s'han concentrat a la plaça Pere Aguilera en memòria de les dues dones assassinades aquest dimarts, una d’elles de Rubí, en un acte que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa Roca


 

Un moment del minut de silenci (foto. Ajuntament de Rubí – Localpres)

Més de 600 persones s’han concentrat a la plaça Pere Aguilera per condemnar en silenci l’assassinat masclista aquest dimarts de dues dones, una a Rubí i una altra a Castellbisbal. La víctima de Rubí era Pilar Muñoz Muñiz, tècnica de l’Ajuntament de Rubí des de 1999. Amb motiu de la seva mort, l’alcaldessa ha decretat tres dies de dol institucional.

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa accidental de la ciutat, Marta Oliva Martin, acompanyada de diversos regidors i regidores municipals; el president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa Roca, i Carlos Prieto Gómez, delegat del Govern d'Espanya a Barcelona.

 

Donem el condol a les famílies de les dues dones assassinades, a Rubí i a Castellbisbal, en el que portem d’any ja són 20 els assassinats masclistes a Catalunya. Estem consternats, però no podem defallir i cal perseverar en la denúncia i la lluita contra la violència masclista”, ha dit Illa. Acompanyant el president de la Generalitat, s’han sumat al minut de silenci Albert Dalmau Miranda, conseller de Presidència; Montserrat Pineda Lorenzo, secretaria de Feminismes; Salvador Romero i Garcia, director dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes. També hi han assistit representants de tots els cossos de seguretat de Rubí: la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

 

La concentració ha culminat amb un llarg aplaudiment en memòria de les dues víctimes mortals.

 

Els fets van tenir lloc dimarts al matí i el cas es troba sota investigació dels Mossos d’Esquadra. Tot a punta que la víctima rubinenca ha mort d’un tret a mans de la seva exparella, que hauria comès un segon crim masclista a Castellbisbal i després s’hauria suïcidat.

Rubí estarà de dol oficial durant tres dies durant els quals les banderes de la casa consistorial romandran a mig pal. El consistori ha convocat un altre acte de record i condema, dilluns 26 d’agost (12 h), també a la plaça Pere Aguilera, en el marc del qual es llegirà una declaració institucional de condemna a totes les formes de violències masclistes.

 

L’Ajuntament vol fer arribar el seu condol, solidaritat i suport a la família i entorn de la víctima i expressa el seu compromís per acabar amb la xacra de la violència contra les dones per garantir que totes les dones visquin segures i lliures. Tots els serveis públics municipals es posen al servei de la família i de tothom qui ho necessiti. Igualment, el consistori tramet el seu condol, escalf i solidaritat a la ciutat veïna de Castellbisbal i en especial a la família de la víctima d’aquest municipi.

 

 

El Juguem i respectem continua creixent i arriba a la plaça dels Nens

El projecte es torna a posar en marxa aquest dilluns i s’oferirà a les places Neus Català, Constitució, Onze de Setembre i dels Nens

El projecte Juguem i respectem es desenvoluparà també a la plaça dels Nens, al barri de les Torres. En aquest punt de la ciutat, la iniciativa respon als mateixos objectius que als altres emplaçaments: esdevenir una eina educativa, lúdica i afavoridora d’una bona convivència i del civisme a l’espai públic. 

 

La iniciativa també es torna a posar en marxa a les places on ja es desenvolupava fins ara, amb els següents horaris: entre el 6 de maig i el 15 de juny i entre el 30 de setembre i el 31 d’octubre, de 17 a 19.30 h; i entre el 15 de juny i el 31 de juliol i del 2 al 27 de setembre, de 18 a 20.30 h.  Dilluns i dimecres a les places Constitució i Neus Català; dimarts i dijous a les places Onze de Setembre i dels Nens; i els divendres, a la plaça Constitució.

 

El Juguem i respectem posa a disposició dels nens i nenes una maleta amb material per a una trentena de jocs, pensats per edats compreses entre els 3 i els 14 anys. La maleta conté jocs de taula, jocs de moviment i d’habilitat, activitats de construcció i propostes per treballar la psicomotricitat. També hi ha pilotes de goma que permeten jugar a pilota a l’espai públic sense crear molèsties al veïnat. Els nens i nenes es poden acreditar amb un carnet gratuït que els habilita per demanar el material en préstec i els compromet a retornar-lo en bones condicions. 

 

D’aquesta manera, s’implica els infants i adolescents en la cura i manteniment de les joguines. La maleta de jocs sempre surt a les places de la mà de personal amb formació i experiència en l’àmbit del lleure, que engresca als infants a participar-hi, explica el funcionament del sistema de préstec i les normes del joc i supervisa els diferents materials.

 

Barris i Comunitats

 

L’Ajuntament de Rubí treballa l’acció comunitària com a eina per a la inclusió social i la millora de la convivència al barri de Les Torres, en un projecte emmarcat en la proposta Barris i Comunitats de la Diputació de Barcelona.

 

Així, es continua treballant per assolir cada vegada més espais que afavoreixin les relacions socials entre les persones que viuen al barri, que generin dinàmiques d’intercanvi i convivència i que redueixin la segregació i el conflicte. Amb la dinamització esportiva, el projecte Juguem i respectem i/o el projecte Llegim i respectem, es promouen valors de confiança, tolerància, respecte i empatia a l’espai públic, alhora que se’n fomenta l’ús saludable i la igualtat d’oportunitats educatives i lúdiques.


 

La proposta a la plaça de l’Onze de Setembre (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)


 

Onze centres educatius de la ciutat es converteixen en Caçadors de Trastets amb motiu de la Let’s clean Europe

Enguany, l’acció ha estat coordinada conjuntament pel Servei Educatiu de Residus, el Servei de Civisme i les Agents pel civisme

Aquesta setmana, 10 escoles i un institut de la ciutat estan fent una gran batuda de neteja de l'entorn natural. La iniciativa, que s’emmarca en la Let's Clean Europe que es duu a terme arreu d'Europa del 10 al 12 maig, implica un total de 715 alumnes, de diferents cursos, des dels 5 al 14 anys.

 

Aquestes jornades de neteja, que va impulsar l’entitat Caçadors de Trastets i en les quals hi participa la ciutadania, s'han convertit en un referent del manteniment de l'estat del medi natural a la ciutat.

 

Moltes escoles s’han sumat també a la proposta i, per facilitar-los la tasca, l’Ajuntament els entrega lots formats per guants, pinces i bosses reutilitzables coincidint amb aquesta activitat. Aquest material queda a disposició dels centres per continuar fent batudes sempre que ho creguin convenient.

 

Durant aquesta setmana hi ha programades 13 sortides a entorns naturals de Rubí, com el Torrent dels Alous, Ca n'Oriol, el Torrent de Can Feliu, el bosc de Sant Genís o Can Tiraïres, on l’alumnat de primària i secundària tenen previst fer batudes de residus. Per motius logístics, un parell d’escoles faran l’activitat fora d’aquesta setmana.

 

Els centres participants són l’Escola Ca n'Alzamora, l’Escola del Bosc, l’Escola Joan Maragall, l’Institut Torrent dels Alous, l’Escola Montessori, l’Escola Mossèn Cinto Verdaguer, l’Escola Rivo Rubeo, l’Escola Torre de la Llebre, l’Escola Ribas, l’Escola 25 de Setembre i l’Escola Regina Carmeli.

 

Aquests any, l’acció ha estat coordinada conjuntament pel Servei Educatiu de Residus, el Servei de Civisme i les Agents pel civisme, que faran la presentació de l'activitat a cada grup, acompanyant-los a l'inici i agraint la tasca realitzada. El fet d'incorporar les agents pel civisme comporta un valor afegit a l'activitat ja que són referents, també per a les escoles, de la convivència i el respecte en els usos dels espais a la ciutat.

 

 

 

L’any passat, diverses escoles van participar en aquesta iniciativa (foto: Ajuntament de Rubí)

La policia local manté el control de la tinença responsable d’animals amb la denúncia de 53 noves infraccions

L’Ajuntament prepara una nova campanya de conscienciació i civisme per recordar a la ciutadania que, a més de recollir les deposicions dels animals, també cal esbandir els seus orins amb aigua

La policia local de Rubí continua amb el control de la tinença responsable d’animals a l’espai públic. Així, els i les agents han detectat i denunciat durant el mes de març 53 infraccions: majoritàriament, no dur els gossos lligats a l’espai públic (37), passejar gossos de races considerades perilloses sense morrió (4) i animals no censats (4). També s’ha detectat i denunciat la presència de gossos en zones prohibides (2) i parcs infantils (1), animals sense xip (2), la conducció de gossos perillosos sense corretja (1), manca de llicència de gossos perillosos (1) i manca d’assegurança de gossos perillosos (1).

 

Els espais on els i les agents intervenen es prioritzen a partir de la informació recopilada pels diferents serveis municipals implicats en la participació ciutadana i la neteja, entre ells, l’equip d’agents cíviques. Aquest tipus d’accions es realitzen amb policies de paisà per a millorar-ne l’eficàcia, un cop s’han reiterat de manera suficient les campanyes informatives i de conscienciació adreçades a la ciutadania.

 

L’Ajuntament prepara una nova campanya de conscienciació i civisme per recordar a la ciutadania que, a més de recollir les deposicions dels animals, també cal esbandir els seus orins amb aigua. Els gossos no poden orinar a les façanes d'edificis ni al mobiliari urbà, ja que això els malmet. Recollir les deposicions i esbandir els orins manté neta la ciutat i evita males olors i molèsties als veïns i veïnes.

 

L’equip d’agents cíviques treballa específicament la tinença responsable d’animals a peu carrer i reparteixen un kit per animals de companyia que inclou bosses compostables per recollir les deposicions i una ampolla reutilitzables per dur aigua a sobre i esbandir els orins.

L’Ajuntament implementa les mesures del Pla d’actuacions per a la millora de la neteja a l’espai públic

S’ha ampliat el nombre de sectors de neteja manual i s’han intensificat els serveis de neteja dels contenidors, entre d’altres

Els sectors de neteja manual s’han ampliat per fer més efectiu el servei (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament inicia aquesta setmana la implementació del pla d’actuacions per millorar la neteja de la ciutat i la percepció de netedat que té la ciutadania, així com per divulgar entre els rubinencs i les rubinenques la necessitat d’embrutar el mínim possible per mantenir carrers, places i contenidors el més nets possible. A banda de replantejar els serveis de neteja viària per a fer-los més eficients, també s’han proposat accions de promoció del civisme i s’han redefinit els mecanismes de detecció d’infraccions.

El Pla d’actuacions per a la millora de la neteja a l’espai públic contempla diferents línies de treball.

 

Pel que fa als serveis de neteja viària, el Consistori ha plantejat un canvi en el sistema de neteja global de la ciutat: s’han ampliat els sectors de neteja manual, passant dels 25 actuals a 35; s’han reestructurat els treballs dels equips d’escombradores, que passen a fer suport dels sectors de neteja manual de forma cíclica cada una o dues setmanes; s’han replantejat els equips de neteja de places, incorporant algunes d’elles als sectors de neteja manual; s’han intensificat els serveis de neteja dels contenidors i dels entorns de les seves ubicacions; s’han modificat les freqüències de neteja d’alguns sectors de la ciutat per a reforçar la neteja en altres sectors; es preveu millorar la velocitat de sortida d’aigua freàtica del punt d’abastament per als vehicles de neteja, i s’està estudiant la possibilitat d’habilitar altres punts d’abastament.

 

Pel que fa als controls de qualitat del contracte de neteja viària, periòdicament se’n fan per mitjà d’una empresa externa. A partir d’ara, els controls es dirigiran a les zones més sensibles, s’incrementarà el nombre d’assajos de qualitat i s’encarregarà a l’empresa externa de control de qualitat que presenti els informes mensuals desglossant els resultats per districtes.

 

Pel que fa a la comunicació i a la promoció del civisme, les accions plantejades estan orientades a reduir l’abandonament de residus a l’entorn dels contenidors, a augmentar l’estima de la ciutat, a reduir l’embrutiment dels carrers i places i a incrementar l’ús del Telèfon Verd. L'Ajuntament posa a disposició de la ciutadania un servei tant de recollida de mobles i altres voluminosos com d'esporga. Aquests serveis es poden concertar a través del Telèfon Verd (900 130 130) i del Telèfon Verd en línia

 

I, per últim, pel que fa a la detecció d’infraccions ─l’any 2022 se’n van fer 25─, s’executarà una campanya periòdica de detecció d’infraccions en matèria de residus, destinant agents policials a aquesta finalitat; es reforçarà l’acció dels agents que patrullen pel centre de la ciutat per incrementar l’atenció vers aquesta problemàtica i fer indagacions sobre els abocaments detectats; es prioritzarà la identificació de les persones usuàries responsables dels abocaments fora dels contenidors creant un protocol d’obertura de bosses d’escombraries que porti a un expedient sancionador, i s’incrementarà el personal per ajudar a impulsar amb més celeritat els expedients sancionadors.

L’Ajuntament ha iniciat la plantació de més d’un centenar d’arbres al parc de Ca n’Oriol

Aquesta actuació és una de les accions previstes en el marc de les obres de millora del parc, que contemplen integrar l’antiga “Bombonera”

La plantació d’arbrat ja s’ha iniciat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Les obres de millora del parc de Ca n’Oriol encaren la recta final. Es tracta d’un projecte que busca preservar, ampliar i millorar aquesta zona per gaudir-ne encara més. Les actuacions consisteixen principalment a recuperar el terreny de la “Bombonera” i incorporar aquest nou espai al paisatge del parc, fent créixer així l’espai natural.

 

Concretament, es planteja una restauració paisatgística de l’entorn del parc de Ca n’Oriol mitjançant l’enderroc d’una antiga urbanització (antics vials i voreres), recuperant aquesta zona per integrar-la als camps agrícoles existents i per crear noves àrees d’estada i ombra, així com nous espais amb jocs infantils.

 

Aquesta setmana s’ha iniciat la plantació d’un total de 121 arbres: 22 Acer campestre (auró blanc), 28 Acer platanoide (erable), 11 Celtis australis (lledoners), 8 Fraxinus angustifolia (freixe), 5 Pinus pinea (pi), 25 Quercus cerríoide (roure català), 15 Quercus ílex (alzina) i 7 Quercus rubra (roure americà). A banda, s’han trasplantat 9 Olea europea, les oliveres afectades pel nou traçat del camí, al costat de la masia, recordant els horts amb arbres fruiters que l’envoltaven originàriament.

 

El reforç de la vegetació actual ha d’afavorir la formació d’un entorn més robust i saludable que contribuirà al manteniment de l’equilibri ecològic, el foment de la biodiversitat i l’ampliació dels hàbitats per a la flora i la fauna. També preservarà i millorarà l’ecosistema del parc.

 

Aquests exemplars també proporcionaran un ombrejat natural. Així, s’ha optat per escollir arbres autòctons en consonància amb les masses arbòries existents per crear nous espais d’ombra.

 

Un altre dels objectius és crear noves zones d’estada i d’esbarjo, formalitzant àrees que proporcionin espais dedicats a la relaxació i la contemplació de la natura, creant un entorn propici per connectar amb la tranquil·litat i gaudir del paisatge natural.

 

I, per últim, s’ha tingut en compte l’ús responsable de l’aigua amb la plantació d’arbres autòctons amb baix requeriment hídric i amb la incorporació de detectors pluviomètrics per a un ús responsable del reg.

 

La plantació compta amb un pressupost de 57.558,03 euros.

 

 

L'Ajuntament dona continuïtat al programa SIOAS per a la inserció laboral de persones amb discapacitat

El programa SIOAS pretén la inserció laboral de persones amb un grau de discapacitat superior al 33 %

La iniciativa, que suma ja cinc edicions, promou l'accés al mercat de treball ordinari de ciutadania amb un grau de discapacitat entre el 33% i el 65%

L’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb l’entitat Fundación Grupo Hada, organitza la cinquena edició del programa Serveis Integrals d’Orientació Acompanyament i Suport (SIOAS), subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu. Dins d'aquesta iniciativa, s'ofereix atenció individualitzada i orientació a persones amb discapacitat física, intel·lectual i/o sensorial, o amb algun transtorn mental, amb l’objectiu que trobin feina al mercat de treball ordinari. A Rubí, el desenvolupen el servei de Programes Sectorials i Rubí Forma a través d’un conveni amb la Fundación Grupo Hada, que gestiona projectes d’inserció laboral i formació ocupacional per a persones amb necessitats especials i risc d’exclusió social a diferents municipis del Vallès Occidental.

 

El SIOAS es planteja com un servei tutoritzat especialitzat que té en compte les circumstàncies personals i professionals de la persona usuària per determinar les seves capacitats i interessos i gestionar la seva trajectòria de formació, de recerca de feina o de posada en pràctica d'altres iniciatives professionals. A la ciutat, el programa ofereix orientació i inserció laboral tant a nivell individual com en grup, prospecció laboral, formació tecnicoprofessional, i formació en alfabetització digital.

 

El programa s'adreça a ciutadania amb un grau de discapacitat entre el 33 % i el 65 %. Segons estadístiques de 2019, a Rubí hi ha reconegudes de forma legal 3.522 persones amb un nivell de discapacitat dins d'aquesta franja. Tot i que una part d'aquests rubinencs i rubinenques no estan en edat de treballar, les demandes detectades des de diferents serveis confirmen que es tracta del grup amb més necessitat de recerca de feina i de formació professionalitzadora.

 

Per beneficiar-se d'aquesta iniciativa, cal fer la demanda a través de l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) o del servei de Primera Acollida de Rubí Forma.

 

L'organització del programa SIOAS a Rubí s’emmarca en l’eix sobre inserció laboral i capacitació postobligatòria del Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional.

En la seva anterior edició, el SIOAS va atendre més de 30 persones. Una part d’aquestes van obtenir un contracte laboral en empresa ordinària i/o en centres especials de treball, gràcies a la formació i l’assessorament rebuts des del programa.

 

La primera promoció d’agents nocturnes registra 1.749 actuacions en sis mesos

L’Ajuntament va incorporar la figura del sereno o agent nocturn el juny de 2023, en una prova pilot per millorar la seguretat, la convivència nocturna i el manteniment de la ciutat. Aviat es posarà en marxa el procés per contractar la segona promoció de serenos.

Rubí de nit (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els i les agents nocturnes de Rubí han registrat 1.749 actuacions entre juny i desembre de 2023. La majoria d’aquestes actuacions tenen a veure amb convivència, seguretat, mobilitat i manteniment urbà. 

 

Així en sis mesos  l’equip d’agents nocturns ha demanat 248 accions de manteniment urbà, ha donat suport i acompanyament a 182 persones vulnerables, ha intervingut en 141 incidències per soroll i en 41 ocasions han contactat amb la Policia Local per situacions d’emergència, entre d'altres.

 

L’Ajuntament va incorporar la figura del sereno o agent nocturn el juny de 2023, en una prova pilot per millorar la seguretat, la convivència nocturna i el manteniment de la ciutat. Durant sis mesos, l’equip d’Agents Nocturns, contractat a través d’un pla d’ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona, s’ha encarregat de promocionar el civisme i la bona convivència als carrers i places de la ciutat, comunicar les incidències i desperfectes que ha anat localitzant a la via pública i, quan ha calgut, ha derivat consultes o demandes de la ciutadania al servei corresponent. La seva feina s’ha coordinat amb la Policia Local i el servei de Civisme.

 

Aviat es posarà en marxa el procés per contractar la segona promoció d’agents nocturns, que podria començar a funcionar a finals de primavera. Com el primer equip d’agents, rebran una formació específica al voltant de qüestions relacionades amb la ciutat, l’organització de l’Ajuntament i el seu funcionament. També rebran sessions per treballar conceptes relatius al civisme, convivència i bon veïnatge on es familiaritzaran amb les ordenances que regulen aquestes qüestions.

 

 

Què és la Revista Més a Prop Teu?

Descobreix el nostre objectiu

Més a Prop Teu és una revista mensual gratuïta que té com a objectiu acostar als residents de Rubí a tot el que succeeix a la ciutat. 

El nostre objectiu és informar, entretenir i oferir contingut de qualitat als nostres lectors. 

Ens enorgulleix oferir una revista que reflecteix l'esperit de la comunitat i que s'adapta a les necessitats i interessos dels nostres lectors. 

Descobreix tot el que tenim preparat per a tu!

Telef. 617 02 61 68

Dipòsit legal: B-21845-2023

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.